KA INVEST

NEKUSTĀMO ĪPAŠUMU ĪRNIEKU UZTICAMĪBAS REITINGS 2021

Īrnieku uzticamības reitings 2021 no KA Invest Group

Vieni no vislabākajiem dzīvokļu īrniekiem ir pāri vecuma kategorijā 50+
2021. gada Īrnieku uzticamības reitings, ko sagatavoja viens no vislielākajiem Rīgas namīpašumu izīrētājiem – uzņēmumu grupa “KA Invest Group”, liecina, ka stabilākie un uzticamākie dzīvokļu īrnieki ir pāri vecuma kategorijā 50+, kā arī sievietes elegantā vecumā, kas dzīvo vienas. Tai pat laikā jaunas īrnieces jaunāki par 35 gadiem, kas dzīvo patstāvīgi, viegli pārceļas uz citu vietu. Tomēr šī īrnieku kategorija bija starp tiem, kas īpaši saudzīgi izturas pret mājokli.

Īrnieku uzticamības reitings sastādīts, pamatojoties uz ekspertu novērojumiem 2020.-2021. gadā un statistikas analīzi divās kategorijās – uzņēmumu grupas “KA Invest Group” īres attiecību termiņš un īrnieku maksājumu disciplīna. Gadu griezumā tika izanalizēti vairāk nekā 500 īres līgumu.
Bruņinieku iela 115
Par Īrnieku uzticamības reitinga absolūtu uzvarētāju un visstabilākajiem īrniekiem izrādījās ģimenes vai neprecēti pāri vecuma kategorijā 50+. Vidējais dzīvokļu īres termiņš šiem klientiem bija divarpus reizes ilgāks nekā vidējais radītājs visā uzņēmumu grupas “KA Invest Group” portfelī un sastādīja 62 mēnešus. Salīdzinājumam vidējais dzīvokļu īres termiņš pārējās īrnieku grupās bija 29 mēneši.

2021. gada Reitinga otrajā vietā ar minimālu atrāvienu no līderiem – pāriem vecuma kategorijā 50+, seko sievietes vecumā 50+, kas dzīvo vienas. Īres termiņa ilguma ziņā viņas atpalika tikai par 5%. Taču maksājumu disciplīnas ziņā atšķirība izrādījās būtiskāka – gandrīz par 10 % sliktāka nekā Reitinga līderu vidū. Turklāt šo datu dinamikas analīze par 2020. un 2021. gadu skaidri parādīja, ka pandēmija bija iemesls vēl nopietnākai atpalikšanai no Reitinga vadošās grupas. “Tam ir acīmredzams pamatojums,” tendenci komentē uzņēmumu grupas “KA Invest Group” īpašnieks un vadītājs Aleksejs Kaškarovs, “divatā ir vieglāk samaksāt par mājokli, pat sarežģītā ekonomiskajā situācijā valstī, kad vienam ir samazinājušies ienākumi. Tas attiecas arī uz ģimenēm ar bērniem – arī viņi atbildīgi attiecas pret savlaicīgu komunālo maksājumu un īres maksas nomaksu.”
Bruņinieku iela 115
Visnestabilāko īrnieku grupa īres līgumu termiņa ziņā pēc statistikas datiem ir jaunas sievietes vecumā no 18 līdz 35 gadiem. “Jaunas sievietes, kas dzīvo vienas, viegli pārceļas uz citu vietu, laužot īres līgumu pirms termiņa un steidzoties pārvākties pie sava puiša vai vecākiem. Tajā pašā laikā jaunām īrniecēm ir vismaz divas būtiskas priekšrocības. Parasti viņas savu īrēto dzīvokli uztur lieliskā stāvoklī, kā arī viņām ir labāka maksāšanas disciplīna nekā gados jauniem vīriešiem,” stāsta Aleksejs Kaškarovs.
Maskavas iela 39
”2021. gada rudenī izsludinātā mājsēde, kā jau varēja gaidīt, nedaudz samazināja pieprasījumu pēc īres dzīvokļiem Rīgas tuvākajā un tālākajā centrā. Taču šoruden situācija ir būtiski uzlabojusies, salīdzinot ar 2020. gada pavasari un vēlo rudeni, kad maksimāli strikto ierobežojumu COVID-19 pārvarēšanai periodā daļa īrnieku pameta īres dzīvokļus un pārcēlās uz savu nekustamo īpašumu vai pie radiem laukos. Pateicoties pareizai īres piedāvājuma taktikai, noslogotības ziņā esam praktiski sasnieguši līmeni pirms pandēmijas. 2021. gada oktobrī un novembrī nav notikusi neviena neplānota īres līguma laušana,” piebilda uzņēmumu grupas “KA Invest Group” vadītājs. “Šis stabilitātes brīdis ļāva mums izvērtēt paveikto un mierīgi apkopot 2021. gada rezultātus, atzīmējot noteiktas tendences.”
Avotu iela 76
Par 2021. gada Īrnieku uzticamības reitingu

Uzņēmumu grupas “KA Invest Group dzīvojamā fonda Īrnieku uzticamības reitings ir apkopots, pamatojoties uz ekspertu novērojumiem 2020. un 2021. gadā, kā arī uz statistikas analīzi divās kategorijās - īres līgumu termiņš un īrnieku maksājumu disciplīna 2021. gadā. Tika analizēti visi spēkā esošie un pārtrauktie īres līgumi par 2021. gadu visās uzņēmumu grupas “KA Invest Group” daudzdzīvokļu mājās - kopā 520 līgumi.

Reitinga sagatavošanai visi “KA Invest Group” apsaimniekoto īres māju īrnieki tika sadalīti deviņās grupās pēc vecuma (līdz 35 gadiem, 36-50 gadi, vecāki par 50 gadiem), dzimuma un ģimenes stāvokļa.

KA Invest Group” pētījuma mērķis ir apzināties to cilvēku grupu pazīmes, kuriem ir vislabākā maksājumu disciplīna un visilgākais īres līguma termiņš. Šī uz vēsturiskajiem datiem balstītā informācija ir nozīmīgs darba instruments īres namu īpašniekiem, jo ​​ļauj izprast un pareizi novērtēt iespējamos uzņēmējdarbības riskus nākotnē.
Bruņinieku iela 115
Par uzņēmumu grupu “KA Invest Group

“KA Invest Group” apvieno vairākus uzņēmumus, no kuriem lielākie ir “KA management” un KA “Invest group”. Grupā ietilpstošo uzņēmumu galvenā darbības joma ir dzīvojamo un komercplatību iznomāšana, kā arī nekustamā īpašuma objektu pārvaldīšana un apsaimniekošana. Pamatā dzīvojamā segmenta īres portfeli pārstāv vienistabas un divistabu dzīvokļi, bieži vien studijas tipa dzīvokļi, renovētos vēsturiskos namos ar jauniem mūsdienīgiem inženiertīkliem.

Kopumā “KA Invest Group” īres piedāvājumā un apsaimniekošanā ir aptuveni 400 komforta un ekonomiskās klases dzīvokļi Rīgā Maskavas ielā 39, Ezera ielā 18, Avotu ielā 76, Bruņinieku iela 115, Viļānu ielā 7 un Hāpsalas ielā 12, kā arī astoņas komercplatības tālajā un tuvajā centrā. Uzņēmumu grupas īpašnieks un vadītājs Aleksejs Kaškarovs, uzņēmējs no Izraēlas ar vairāk nekā 15 gadu pieredzi darbā ar īres nekustamajiem īpašumiem Izraēlā, savu darbību Latvijā uzsāka 2010. gadā, īstenojot stratēģiju – darbs ar vietējiem īrniekiem ar vidējiem un nelieliem ienākumiem.